Produkty pro plnotučná ricotta (2)

MOZZARELLA TRECCIA - ČERSTVÝ SÝR S PASTOU

MOZZARELLA TRECCIA - ČERSTVÝ SÝR S PASTOU

Mozzarella je čerstvý sýr s taženou hmotou, který se vyznačuje hladkým, rovnoměrným povrchem a sněhově bílou barvou a elastickou konzistencí. Chuť je sladká a jemná a vůně je svěží a příjemná. Vyskytuje se v různých formách, což je výsledkem dovednosti našich mistrů sýrařů: od bocconcina, přes uzlík, po pletenec a pletenku až po fiordilatte. Obvykle se mozzarella konzumuje čerstvá, samotná jako předkrm (fiordilatte, typicky krájená na plátky a ochucená extra panenským olivovým olejem a rajčaty, tvoří základ pro přípravu slavné caprese) nebo jako příloha, v kombinaci s hlavními jídly a také při přípravě salátů.
CACIORICOTTA - ZRÁLÁ SOLENÁ RICOTTA

CACIORICOTTA - ZRÁLÁ SOLENÁ RICOTTA

Cacioricotta je zrající sýr s polotvrdou konzistencí, ve tvaru válce, typický pro sýrařskou tradici Apulie. V apulijské kuchyni se tento produkt obvykle používá nastrouhaný k dochucení těstovin v typických těstovinách alla crudaiola, ale také se konzumuje samostatně ve vločkách nebo k dochucení salátů či pizz.